När jag har något att säga säjer jag det här, om jag inte säger det någon annanstans. Politik, mera om Asien än om Västvärlden eftersom jag ofta känner mej mindre främmande där. Sometimes English, sometimes Swedish depending on what kind of keyboard and my state of mind.

2006-07-22

Titta inte om du inte har tom mage.

Den kända bloggen LittleGreenFootballs talar om en uppsättning massakerbilder, som man nog bör titta på FÖRE frukosten - och, som de säjer - och där FN tycks vara inblandat på ett sätt som nog inte har med uppehållande av fred att göra. Ja, vad har UNIFIL gjort i södra Libanon på sistone? Bevarat freden? Hur mycket kostar de?
"This is what the United Nations does behind the scenes in Lebanon. It’s grotesque to the point of absolute obscenity."

* * *

Naomi Ragen, författarinna i Jerusalem, skickar oregelbundet ut nyhetsbrev, och säger vad hon känner för att säga. Dagens mail berättar om småsaker som människor kanske inte har hört:
  • Min granne, en känd advokat, med ett utsökt hem, har bjudit in en familj av 6 okända personer från Kiryat Shmona.
  • IDF (Israels försvarsmakt) har i Libanon funnit stora lager av vapen i moskéer (varför rimmar det på arméer?) och privathem.
  • Hizbollahsoldater förhindrar med vapenmakt civila att resa iväg från det område de kontrollerar.
  • Nasralla mördade två små arabiska pojkar i Nasaret och kallade dem därefter "martyrer".
  • Hundratals raketer har fallit i norra Israel idag, ingen dödad men ... En familj satt i Safed och tittade på nyheterna när en raket kom och skadade modern. I Nahariyah satt en kille och såg nyheterna, gick ut i trappen när han hörde sirenerna. När han kom tillbaka hade en raket landat på hans stol.
  • Nasralla vill att arabiska mördare ska släppas. Som Samir Kuntar, som landade på Nahariyas strand, gick in i ett hus och slet med sig fadern och hans fyraåriga dotter ut. Därefter krossade han metodiskt flickans skalle med en sten, och sköt fadern. Nasralla vill ha de som mördade studenter och lärare vid ett anfall mot cafeterian i Hebreiska Universitet. De vill ha män som använde judiska barnhuvuden som målträning. Utan IDF hade ingen kunnat stoppa Nasralla att fortsätta vad Hitler började och vad hans goda vän Stormuftin av Jerusalem ville fortsätta - som i sin tur lämnade vidare till sin unga släkting Arafat.
  • Enbart idag togs 20 Hizbollahmän till fånga, och ett specialbyggt fängelse väntar dem.
  • Omar Bakri, en imam som har spritt dödligt hat i predikningar i England och befinner sig i Libanon, vill bli evakuerad av - England! Han krävde ett enmånaders visum, men det förvägrades honom.

* * *


Vidare om att Israel faktiskt måste ta av silkesvantarna nu. Steven Plaut lämnar ofta intressanta länkar, här en i Los Angeles Times.

* * *

Makabra avdelningen: Snabbnyheterna hos Arutz-7
00:15 28 Israelis Killed Since the Beginning of Hizbullah War
23:30 25 Cows Killed in Rocket Attack in Galilee

* * *
Den libanesiska normalt prosyriska president Siniora kritiserar Hisb'Allah öppet för första gången. Samtidigt laddar Syrien upp - rädda att de snart råkar illa ut.

* * *

Femtekolonnare - vad gör man med dem på ett "civiliserat" sätt? Arabiska riksdagsmän i Israel har just lett demonstrationer i Tel Aviv mot att Israel försvarar sin befolkning och tyvärr är där alldeles för många israeliska vänsterextremister som står på samma sida, mot Israels befolkning. Hizbollah sitter i den libanesiska regeringen och startar krig när det dem lyster utan att nämna något för resten av regeringen där. Demonstranter från Ramallah skriker "leve Hizbollah" - även om det tycks vara färre i arabländerna än i Skandinavien.

De fladdrande och förskrämda duvorna i Kadimaregeringen har plötsligt tvingats stoppa in hökfjädrar i dräkten och många är fortfarande våldsamt förvirrade, lär väl bli många nervösa sammanbrott snart. Men att låta de arabiska riksdagsmännen fortsätta med sin antiIsraeliska propaganda, på olika sätt som har framkommit på sista tiden, samtidigt som Israel har ett öppet tvåfrontskrig är nästan så att de borde fatta vinken.

* * *




Inga kommentarer: