När jag har något att säga säjer jag det här, om jag inte säger det någon annanstans. Politik, mera om Asien än om Västvärlden eftersom jag ofta känner mej mindre främmande där. Sometimes English, sometimes Swedish depending on what kind of keyboard and my state of mind.

2006-07-05

Självhatande judar. SR. Annat.

Hur långt kom jag på faktauppdateringen om kriget i Israel? Uppdatering 5 (3 juli), uppdatering 4 (30 juni). Emellan hade de en blänkare om hur Hamas sprider antisemitism. Överhuvudtaget – vill du ha fakta på ett något torrt akademiskt språk så prenumerera på deras newsletter på http://www.terrorism-info.org.il/engsite/home/default.asp

Deras statistik över raketanfall mot Israel sedan Sharon lämnade dem att sköta sig själva och börja bygga upp ett land för sin befolkning, se här ovan.

* * *

Steven Plaut professor i Haifa, skriver idag om de judiska självhatarna, och refererar till en artikel här. En av dessa kyrkor som fortsätter med det urgamla judehatet de har varit specialister på, hade haft en tredagars konferens om ett tidigare beslut att bojkotta Israel och beslutat upphäva det. Andra grupper var där för att försöka bibehålla bojkotten – nä, inte palestinaaraber utan självhatande judar à la Dror Feiler, Henry Asher – bl.a. den grupp där Olmerts dotter är mest känd individ. Kusligt. Typen bäst beskriven här – skruva upp ljudet.

* * *

Jag utväxlade en dialog med SR i går:

Sent: den 4 juli 2006 18:01
To: 'Christina Gustafsson'
Subject: RE: Om vår israel-palestinarapportering

Hej, och tack för svar.

Vad jag menar är, att har man hängt med lite och läser olika källor ser man saker som man helt enkelt VET att det aldrig kommer till Sverige och officiella nyhetskanaler här. Ta t.ex. denna, som Jan Andersson mycket väl hade kunnat rapportera, om det inte hade skurit sej för mycket med snyftrapporter:

Från den palestinska tidningen Al-Quds Al-Ahram från 26 juni:

Sources in Gaza Strip confirmed yesterday that there was...happiness in the ranks of the population, due to the quality operation carried out by the Al-Qassam Brigades [Abbas folk], the Popular Resistance Committees [Hamas folk] and the Army of Islam [de nya bosättarna, Al-Quaeda] which claimed the lives of two Israeli soldiers and two men from the resistance, and resulted in the kidnapping of an Israeli soldier.

....

Eyewitnesses said yesterday that joy was obvious on the faces of hundreds of people in Rafah, after they heard about the operation carried out by the Palestinian resistance… They indicated that hundreds of people congratulated one another and some distributed sweets to the citizens to express their joy…

Vore det inte intressant för svenskarna att även höra dylikt? Trots allt valdes terrorism med nästan 100% i de palestinska valen i januari - Fatah (som följer PLO:s ursprungliga charter från 1968 - står på den palestinska regeringens officiella webbplats http://www.pna.gov.ps/Government/gov/plo_Charter.asp ), Hamas - som följer sina stadgar som säger Aldrig Förhandling med Israel, och den tredje är marxist-leninistiskt, ingen har fred och välfärd för befolkningen som en väsentlig punkt. Tillsammans 92.5%. Vet svenskarna det?

Vet svenskarna att mer än 1000 dödliga missiler har avlossats av Gazaaraberna sedan de fick fullständig kontroll över hela Gaza och hypermoderna växthus och industriby i skänks av Israel, amerikanska judar och Bill Gates? Jag tror inte det.

Människor här, förutom Palestinagrupperna, hade funnit det intressant att se lite av rapporterna från http://www.pmw.org.il/LatestBulletins.htm - vilket är fullt av information hur Abbas konstant bryter mot sitt löfte, genom underskrift av Vägplanen, att stoppa hatpropagandan, som i princip dödar människornas tänkande. En hatpropaganda som har funnits länge länge, så de som nu föder upp sina ungar på detta, växte upp med sammalunda. EU står för Vägplanen men denna punkt som står "at the outset of phase I....." bryr de sej inte ett dugg om, trots att det stoppar varje steg framåt.

Överhuvudtaget vet svenskarna ingenting, och media upplyser dom inte - speciellt efter den välkända antisemitismen hos TT alltför länge. Vi har redan dåligt rykte internationellt efter alla dessa affärer med svepskäl för att bjuda in terrorister men inte samöva med Israel och lära oss lite moderna tricks. Att enbart ge lösryckta sekundreportage om ett hål i väggen säger faktiskt inte ett dugg.

Förstår du vad jag menar och varför jag blir lätt irriterad? Annars fråga.

Strömförsörjning? Hm, ett par extrabatterier till laptopen hade väl avhjälpt det hela...... En oljedriven generator, finns överallt att inhandla. Internet via mobiltelefon funkar bra, lika bra som mobiltelefonerna hos massmördarna i israeliska fängelser som diskuterar fram "Fångarnas dokument" - vilket säger mer om friheten i israeliska fängelser än något annat.

-----Original Message-----

From: Christina Gustafsson [mailto:christina.gustafsson@sr.se]

Sent: den 4 juli 2006 16:05

Cc: Jan Andersson; Lars Runesson

Subject: Om vår israel-palestinarapportering

Hej,

via Lars Runesson, chef för webb-redaktionen har jag fått ditt mail med klagomål på rapporteringen från Gaza. Vi har, under det här kritiska skedet, två reportrar på plats i området. En rapporterar från Jerusalem och den andra från Gaza. Den man, Jan Andersson, som är i Gaza har till uppgift att rapportera om vad som händer där under Israels bombraider. Vår man i Jerusalem rapporterar om händelseutvecklingen på den israeliska sidan - i separat mail får du en av hans rapporter. Jag ser det som självklart att vår reporter i Gaza rapporterar om hur raiderna drabbar civilbefolkningen - precis på samma sätt som vi tidigare har rapporterat om hur de palestinska Quassamrakterna i några fall har ställt till det i Sderot och självmordsbombarnas förödelse i Tel Aviv och Jerusalem.

Jan Andersson har förmodligen inte kunnat svara på ditt mail av det enkla skälet att strömförsörjningen oftast är bruten så han kommer helt enkelt inte åt sina e-mail så länge han befinner sig i Gaza City.

Vänliga hälsningar

Christina Gustafsson

Bitr utrikeschef

Ekot/Sveriges Radio

105 10 STOCKHOLM Mobnr +46730-5670 90

* * *

Man kan enbart spekulera i hur nära Israel är att avrätta Khaled Mashal, ormens huvud, i Damaskus. Som jag skrev tidigare var det israelisk utrustning som avrättade Zarkawi i Irak. Syrien är inte många mil från Israel, men å andra sidan vill ingen annan ha karln.

* * *

Det är kusligt att se hur DN censurerar nyheterna från Israel – en sentimental snyfthistoria om vatten i Gaza men inte ett ord om att Hamas har trappat upp kriget genom att landa en större Kassamraket i Ashkelon! Till och med TT rapporterar det.

* * *

Snokade lite och kom in på Miljöpartiet – hur de anklagade Israel för krigsförbrytelser. Undrar vad de anser om avlossande av 1000 dödande raketer mot Israel, är det ok?

* * *

Krig och/eller terrorism?

* * *
Den 4 juli för 30 år sedan - vad hände då? Jämför med vad som händer 30 år senare, när Olmert skjuter några hål i några väggar i Gaza för att överbevisa araberna om Israels beslutsamhet och styrka, hmpf.

* * *
Bush säger till rabbiner att USA inte har några påtryckningar att Israel ska lämna palestinska områden - det är helt och hållet Olmerts (och tidigare Sharons) egna ideer. Som ett steg i ömsesidiga förhandlingar - det är en annan sak, men det är mycket araberna ska uppfylla innan dess.
* * *
USA Today skriver om hur taskigt det är för Olmert med allt som nu händer i Gaza, vilket skriver alla på näsan vad som skulle hända, i kubik, om Olmerts idéer om att helt lämna Västbanken i händerna på terroristerna, skulle uppfyllas.
* * *
Småindustrierna lämnar Gaza, enligt New York Times. Frågar man varför skyller de förstås på Israel, men.....
* * *
Charles Krauthammer skriver i Times vad alla borde läsa, som håller på att gorma om hemska Israels intåg i Gaza, utan att ha längre minne än en dag eller vecka. En utmärkt beskrivning hur Gaza-araberna fick allt - fortfarande under ansvar - och inte har gjort ett dugg av det, tvärtom.
* * *
Daniel Pipes har förundrad observerat en sak: samtidigt som muslimerna blir allt högljuddare och fräckare i västvärlden, drivs de kristna bort i den muslimska världen - för första gången på nästan 2000 år har Nazaret och Betlehem inte längre en kristen majoritet. Vad gör Svenska Kyrkan? Vatikanen har börjat uppmärksamma det.
* * *
En andra raket har landat i Ashkelon, och Olmert&Co gör absolut ingenting!!!

Inga kommentarer: