När jag har något att säga säjer jag det här, om jag inte säger det någon annanstans. Politik, mera om Asien än om Västvärlden eftersom jag ofta känner mej mindre främmande där. Sometimes English, sometimes Swedish depending on what kind of keyboard and my state of mind.

2006-07-13

Iran-Syrien-Libanon-Israel. Katten på råttan på repet...

Ser man på svenska nyheter så är det först och främst: Israel får inte ta till mer än "proportionella" åtgärder för att få tillbaka kidnappade personer. Proportionellt mot vad? Gaza har importerat många många ton med vapen och terrorister från Egypten (förutom knark och horor), och de börjar spridas till Västbanken. Syrien har dekorerat Hizbollahland med 10-15000 missiler, en del stora nog för att täcka Israel. Kan studeras: * * *

Vad har Israel att sätta emot? Det som är känt är redan det imponerande nog, och de är också världens bästa på att hantera det - även om det som bekant är ett mycket litet land med dess inbyggda begränsningar.

Varför är EU helt ointresserade av en demokratisk muslimsk/arabisk värld? MEMRI skriver om arabiska websites som försöker tala för detta. Jag hittade engelska sidor hos

http://www.metransparent.com/english.html (en hel del)

http://www.annaqed.com/english.html

http://www.rezgar.com/debat/default.asp?code=eng (men knappt nåt där, som de skrev ”eftersom ingen frågar efter det”)

Där nämns hur arabvärldens ledare och intellektuella väntar på Bushs avgång eftersom han är den enda som trycker på om att de måste demokratiseras. Kan någon förklara varför EU längtar så efter att de 20 miljoner araberna i EU ska växa sig starka redan genom sitt antal?

En website som mycket handlar om Islam i Europa är http://www.brusselsjournal.com/ där bl.a. Fjordman skriver - en norrman som har bloggen http://fjordman.blogspot.com/ men där finns inga inlägg efter 2005.

Inga kommentarer: