När jag har något att säga säjer jag det här, om jag inte säger det någon annanstans. Politik, mera om Asien än om Västvärlden eftersom jag ofta känner mej mindre främmande där. Sometimes English, sometimes Swedish depending on what kind of keyboard and my state of mind.

2006-06-29

Hamas senaste aktioner var droppen.

Det är rätt intressant att se vad Sverige tycker om Israels svar på ett års raketattacker kulminerat av anfall mot en israelisk militärpost och mord av en israelisk ung civil pojke, när man söker efter Israel på Eniro.

SSU och Anna Sjödin vill ställa Israel inför rätta.

Proletären tycker: Det är så vedervärdigt cyniskt att man saknar ord för det.

”Folkrättsexperten” Ove Bring skriker att Israel kränker folkrätten. "Gisslantagande av ett helt folk"? Sorry, de är i KRIG, och araberna i Gaza/Judeen/Samarien vägrar sluta fred. Herr expert har tydligen inte kommit så långt i sina studier. Studerar han vidare kan han söka upp t.ex. Hamas Charter eller PLO Charterobservera att den senare ligger oförändrad på den palestinska regeringens officiella website, oförändrad trots att Arafat till västerländsk publik sa att den skulle ändras. De har haft tio år på sig att göra detta men . . . .

Upsala Tidnings ledare är en av de ytterligt få som tycks ha fattat vad det rör sig om. Skrev just ett tackbrev.

Åssåvidare. Vad sa de när araberna pluttade iväg 1000 raketer mot civila i Israel? Satt och småmyste i sina salonger. Tydligen är det inte mot folkvettet, förlåt, folkrätten.

Reuters rapporterar just att araberna insisterar på att de har börjat avlossa raketer med kemiska stridsspetsar mot Israel. Är det någon som minns vad USA gjorde med Saddam när de misstänkte att han sysslade med samma farliga lekar? Och, tja, var ÄR dessa vapen just nu? Se här och här och här och här och här.

Att samla in terroristgruppen Hamas’ ledare är godkänt av USA och att det bombade kraftverket i Gaza är försäkrat i USA men USA inte får ge pengar till Hamas, tja, en liten komplikation bara. Finns det vissa förhoppningar att det ska få Abbas att börja reagera, vilket han inte har gjort under de 1½ år han har varit president? Han har skrivit undervägkartansom börjar med:

At the outset of Phase I:

  • Palestinian leadership issues unequivocal statement reiterating Israel’s right to exist in peace and security and calling for an immediate and unconditional ceasefire to end armed activity and all acts of violence against Israelis anywhere. All official Palestinian institutions end incitement against Israel.
  • Israeli leadership issues unequivocal statement affirming its commitment to the two-state vision of an independent, viable, sovereign Palestinian state living in peace and security alongside Israel, as expressed by President Bush, and calling for an immediate end to violence against Palestinians everywhere. All official Israeli institutions end incitement against Palestinians.

Abbas sa dock omedelbart efteråt att han inte tänkte göra detta:

Posted on 07/22/2003 5:20:27 AM PDT

CAIRO - Palestinian Prime Minister Mahmoud Abbas said Tuesday that he will not crack down on Palestinian militant groups, despite being urged by America and Israel to do so.

After meeting in Cairo with Arab League Secretary-General Amr Moussa, Abbas was asked by reporters if he will dismantle armed groups like Hamas and Islamic Jihad, steps Israel is demanding before withdrawing its forces from more Palestinian towns.

- och den triviala åtgärden att sluta med statlig/religiös hatpropaganda mot Israel/judar har inte heller blivit av utan snarare intensifierats som PMW ofta berättar om.

Kan man hoppas att Olmert har lärt sig något av det hela, och det enkla faktum att han sitter i en liten liten pöl med 6 miljoner judar i ett hav med 300 miljoner araber, där majoriteten hatar Israel eftersom det är en konsekvent påminnelse om hur även arabländerna kunde sett ut om de bara hade försökt? Det där att bygga upp ett land – Israel startade sin första kibbutz för 100 år sedan för att komma igång, och de var länge en ovärderlig draghjälp, ingen arab har börjat ÄN. Arafat sa nej till att låta Israel bygga industribyar i hans områden så de fick placeras i Jordanien i stället, förutom en på gränsen till Gaza – som delvis förstördes av araberna när judarna lämnade, eftersom det var kul att förstöra, samtidigt som de förstörde en stor del av de matproducerande växthusen av samma anledning. Undrar om Israel kommer att vara lika helidiotiska igen och lämna gränsen mellan Gaza och Egypten som en fri transportsträcka av vapen och terrorister, om än ej mat och handelsvaror in till Gaza?

Inga kommentarer: