När jag har något att säga säjer jag det här, om jag inte säger det någon annanstans. Politik, mera om Asien än om Västvärlden eftersom jag ofta känner mej mindre främmande där. Sometimes English, sometimes Swedish depending on what kind of keyboard and my state of mind.

2006-06-17

DN:s definition på kultur är kändisskap

DN borde omedelbart döpas om till Idolnytt. Första sidan (åtminstone i internetupplagan) innehåller nästan alltid en massa fotbollsnyheter, som om man utgick från att intressenter kan få DN att sälja fler papperstidningar. Och "kultur"sidan är helt och hållet omöjlig att komma in på med ett bidrag, vad man än skriver, medan namnkunniga personer kan få in vad dravel som helst, till och med personer som Sten Andersson och Sverker Åström!!!

Nu har tio antisemiter i stil med Dror Feiler uttalat sig. Vi minns alla denna mannen som visade sitt förakt för alla judar och Israel med att förhärliga en arabisk mörderska på Historiska Museet i Stockholm under en konferens om Folkmord - varvid den israeliske ambassadören gjorde det enda förståndiga - visade vad han tyckte. Han har varit åtskilliga gånger på DN Debatt - en sida som helt och hållet vägrar debattinlägg från icke-kändisar oberoende av vad de skriver. Precis som Kultursidan i SDS som gärna släpper in vilken gallimatias som helst från individer som Per Gahrton men aldrig någonsin tillåter en dödlig att kommentera hans svamlerier - jag vet, jag försökte ett dussin gånger innan jag gav upp. Förunderligt att den dåvarande chefredaktören till SDS nu har motsvarande jobb på DN.

Jag skickade in nedanstående som svar på svamleriet från Dror & Co på http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2502&a=553039&previousRenderType=1 där konstnären/musikern/anarkisten/självhataren Dror till och med har blivit intellektuell:

De tio vise männen

Tio vise män i Sverige skriver ett upprop i DN om Mellanöstern (16 juni) - med hopp om att det kommer att läsas mer där än om det sänds till regeringen. Kommentarer:

"Förhandlingarna kräver jämlikhet." Ta fram en karta över arabvärlden. Måla Israel ljusgrönt, måla de palestinaarabiska områdena som hade kunna bilda ett Palestina om inte Arafat hade sagt NEJ, ljusblått, och måla övriga arabvärlden och andra muslimska grannländer mörkblå. Tag ett steg tillbaka, titta och berätta hur jämlikhet ska skapas mellan det ljusgröna och det ljusblå med Hamasledare och syriska ledare pendlande till Iran, antagligen i amerikanska plan, för att diskutera gemensamma fiender.

Om araberna är den svagare parten gäller det åtminstone inte folkmängd, areal eller oljetillgångar, för att inte tala om gasfyndigheterna i Gaza. Gaza har länder på båda sidorna att utbyta förnödenheter med – de har till exempel enorma växthus de har fått till skänks och vars produkter de kan konsumera själva och exportera till Egypten.

Den palestinska ledningen, Hamas, är definierad som att de aldrig ska förhandla med Israel.medan Fatah, i princip PLO, definieras av PLO:s regler, som ligger på den palestinska officiella regeringssiten, oförändrade sedan 1968, och där alla judar som kom efter sionismens intåg för knappt 100 år sen, är illegala bosättare. Dessa terrorgrupper vann tillsammans 119 av 132 platser i valet. Den tredje gruppen är Marxist-Leninist.

Abbas (PLO) vann valet som president ett år tidigare, och har skrivit under "Färdplanen" som heter så eftersom den måste tas i ordning. Före första steget MÅSTE araberna upphöra med hatpropaganda i alla officiella media, och stoppa terrorn, därefter kan man börja diskutera andra detaljer som att Israel ska begränsa bebyggelsen av sina byar etc Han har inte gjort ett dugg av detta.

Västbanken/Gaza har fortfarande ingen legal statlig ägare sedan engelsmännen lämnade Mandatet Palestina, något som Arafat senast år 2000 vägrade att skriva under på, eftersom han ville att Israel skulle inkluderas i hans Palestina.

Israel har konstant varit öppen för förhandlingar under 58 år. Den andra sidan har aldrig ärligt varit det.

Det framgår inte om de tio vise känner till att den palestinska ekonomin var bland den snabbast växande i världen, ca 7 resp 6%, innan utvecklingen egenhändigt bröts via de två intifadorna? Endast de själva förhindrar en återgång till detta.

Israel och USA hjälptes åt att beväpna och träna den palestinska polisen när de hyste förhoppningar om att där fanns positiv vilja på den sidan. De har enbart använts att döda judar med – till och med de som Olmert gav häromdagen har redan dödat judar.


Kanske regeringen är väl underrättad om dessa fakta, och därför ointresserad av de tio vises uttalanden

Inga kommentarer: