När jag har något att säga säjer jag det här, om jag inte säger det någon annanstans. Politik, mera om Asien än om Västvärlden eftersom jag ofta känner mej mindre främmande där. Sometimes English, sometimes Swedish depending on what kind of keyboard and my state of mind.

2006-06-12

12 juni

ISM och kompisar

Ofta är det intressant att studera något fenomen och se vem som supportar vem, vem som ger pengar till vem. ISM, International Solidarity Movement, http://www.palsolidarity.org/main/about-ism/ har utåt det vackra namnet "International" men som synes på webbadressen är det en av de många palestinagrupperna under något förtäckt namn. Jämför man antalet "palestinasolidaritetsgrupper" med antalet grupper som solidariserar sig med andra fattiga människor vars fel det inte är att de är fattiga, så inser man att palestinasolidariteten inte kan skiljas från antisemitism.

Bland grupperna som rekommenderas på deras site är:

http://zope.gush-shalom.org/home/en där Gush Shalom med Uri Avnery möter Hamasrepresentanter för att etablera närmare kontakt mellan israeliska "freds"rörelser och terrororganisationen Hamas, väl definierad av Hamas Charter på t.ex. http://www.mideastweb.org/hamas.htm Referenser till Noam Chomsky förvånar väl ingen.

och "Rabbis for Human Rights" http://www.rhr.israel.net/ - ännu en grupp med självhatande judar, om vilka kan läsas mer på http://www.zioncon.blogspot.com#114940600639741673 skrivet av Steven Plaut.


Olmert söker kompisar

Olmert var i USA, fick ingenting. Därefter i Egypten, fick ingenting, till Jordanien, fick ingenting utom varningar om vad han höll på att ställa till med, vilket skulle vara förödande för hela Mellanöstern förutom dess terrorister. Nu, medan han vägrar göra något åt att Hamas håller på att ockupera Israel genom att bombardera Sderot i söder, och människor där flyr - så flyger han till Europa för att böna och be om att DE åtminstone ska lyssna på honom. Men man kan väl hoppas att han har mindre framgång än Arafat hade när han var på sina ökända tiggarstråt för att fylla sina egna fickor. En koncentrerad översikt på http://www.debka.org/article.php?aid=1174
Samtidigt vägrar hans försvarsminister, Peretz att följa armens rekommendationer angående försvaret av hans egen hemstad, Sderot - som håller på att bli en spökstad http://www.debka.org/headline.php?hid=2613
Borgmästaren där säger att han uppskattar att försvaret utnyttjar 5% av vad de hade kunnat göra för att försvara staden, och ingen har sagt emot honom. Allt av den enkla anledningen att Kadima vägrar att erkänna att deporteringen av judarna i Gaza var ett totalt fiasko, och vad de har byggt sin politik på.

De två senaste israeliska regeringarna har tyvärr varit ödesdigra för landet. Deras diktatoriska regeringschefer har plockat bort den ena militära experten efter den andra, eftersom de har talat om för regeringen vad som måste göras, inte vad regeringen tycker man ska göra av olika skäl, oftast personliga - som när Sharon fick idén att deportering av Gazas judar skulle få polisen och andra att glömma bort alla anklagelser om ekonomiska oegentligheter, detta efter att ha vunnit valet på att INTE göra detta. Många intressanta detaljer tas upp av Caroline Glick på http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1149572645512&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

Hon har förresten just kommit ut med en ny av sina prisbelönta skarpsinniga artiklar, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1150035838195&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull - där hon talar om Hamas som reser till sina skötare som lydiga hundar, i Iran, för att intyga att de aldrig någonsin kommer att sluta fred med Israel.

Visst - internationellt sett tänker man mer på bilder från Gazas strand som enligt många verkar ytterligt arrangerade. Det har inte publicerats särskilt mycket att Fatah-män håller på att röja minor från just den stranden, som har lagts ut för att förhindra att israeliska soldater landstiger.

Inga kommentarer: