När jag har något att säga säjer jag det här, om jag inte säger det någon annanstans. Politik, mera om Asien än om Västvärlden eftersom jag ofta känner mej mindre främmande där. Sometimes English, sometimes Swedish depending on what kind of keyboard and my state of mind.

2006-06-19

Dom och vi

Den ena sidan:

De har i snart ett sekel vägrat sluta fred. De flyttade in i Israel i stora mängder i början av 1900-talet eftersom det var mycket bättre liv där och ingen hindrade dem.Rosevelt och Churchill sade på trettiotalet att de var högeligen förvånade över det enorma antalet araber som flyttade dit, mycket fler än judar. Denna hörna av det Ottomanska Riket var den palestinska delen av den syriska provinsen, mycket glest befolkad och outnyttjad, http://www.mtwain.com/Innocents_Abroad/0.html

http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=28222

De har under ett antal år skjutit raketer mot civila människor, speciellt från norr och söder. Får Olmert igenom sin vilja, även från öster. I söder har de koncentrerat sig på att skjuta raketer i riktning mot Sderot, mer än 600 enbart mot den staden, och många andra till övriga södra Israel som mot det elverk i Ashkelon som levererar el till dom.

Några personer skadas av en mina på en strand. Israel visar att det inte kan ha varit beskjutning från deras sida, palestinerna vägrar låta Israel komma och undersöka stället. Däremot skickar palestinierna alla skadade till Israel för behandling – efter att ha plockat bort de största metallstyckena för att göra dess ursprung svårare att bekräfta. Palestinska media konstruerar filmer och bilder som lätt kan visas vara falsarier, men internationell press ägnar sig i stället att försöka hitta fel i Israels utredning och misstänkliggör den.

Kofi Annan, Eliasson och andra dignitärer hojtar högljutt om hur illasinnade judarna är av denna anledningen, långt innan några bevis finns för vad som hände. Den internationella pressen gör frenetiska försök att bevisa att Israel kan ha fel om man tänjer tidsgränser etc. lite längre än som är logiskt.

De har inga krav på sig, ingen föreslår att de får lån för att utveckla sin stat, som ska betalas tillbaka. Inte en kotte litar så mycket på dom.

De har inga hi-techföretag kvalificerade nog att hamna på den internationella hi-techbörsen Nasdaq – inte hela arabvärlden har ett enda företag där. De har heller inget pensonssparande eftersom alla rika araber har placerat sina tillgångar utomlands, så vad de ska leva av när oljan tar slut vete Allah endast – eller vet EU och SIDA?


Den andra sidan:


De har i snart ett sekel önskat fred. Engelsmännen fick hand om det palestinska mandatet http://www.lib.byu.edu/~rdh/wwi/1918p/sanremo.html för att skapa ett judiskt nationalhem, utan att fördriva någon del av befolkningen, medan den 500 gånger större återstoden av det Ottomanska Riket, som förlorade första världskriget, gick till araberna. Om UNHCR hade funnits för 100 år sedan, eller direkt efter andra världskriget, och hade fått som jobb att ta hand om alla överlevande judar från pogromer och Hitlers mordinstitutioner, hade de inte kunnat hitta ett bättre ställe att placera de judiska flyktingarna än nuvarande Israel, enligt de regler de har utnyttjat för att ha placerat ut 50 miljoner flyktingar globalt.

De har aldrig avsiktligt skjutit en enda civil människa i de palestinska områdena, däremot använder palestrinaarabiska soldater avsiktligt barn som mänskliga sköldar, och de placerar sig avsiktligt mitt i sina och andras familjer. Det var rutin på 80-talet för terrorister, som Arafats horder i Libanon, att placera sig mitt i skolor, sjukhus och barnhem, för att det skulle bli braskande nyheter om Israel försökte försvara sig.

Sderot börjar bli en spökstad efter mer än 600 raketanfall, barnen är nervvrak och skolorna är stängda, staden strejkar eftersom regeringen Olmert inte gör ett dugg åt det. Olmert själv ber på sina knän i EU för att tigga ära och pengar, har inte tid att bekymra sig om sitt folk, enbart om sitt eget rykte. Han vägrar erkänna att det var ett totalt fiasko att lämna Gaza – både för Israel och människorna som bor/bodde där.

Olmert, Kofi Annan, Eliasson och andra dignitärer är totalt ointresserade, liksom den internationella pressen. De nämner högst att ”ja, några hemmagjorda raketer har skickats mot Israel men de gjorde ingen större skada” - och indikerar därmed att det inte är rättvist at palestinaaraberna inte har lika träffsäker utrustning så de kan döda judar som de vill. För en vacker referens vad som hade hänt om de hade haft detta, se http://www.cedarland.org/damour.html och http://www.free-lebanon.com/LFPNews/hobeika_damour/hobeika_damour.html

De är självförsörjande, tar hand om de uppgifter som amerikanska soldater blev mördade för av Hisbollah i Beirut för några decennier sedan, de utgör säten för ett antal amerikanska hi-tech-företag, mest forskningscentra (t.ex. Microsoft, Motorola) och fabriker (Intel) som tjänar stora pengar på den forskningen. Intel placerade nyss ännu en fabrik i Israel, som hade kunnat hamna i ett välmående Palestina på väg att utveckla en stat för sina människor om inte......


Varför behandlar världen dessa två grupper så totalt annorlunda?

Antisemitism var, förenklat, ett europeiskt fenomen fram till 1945, därefter ett muslimskt. Under nästan hela tiden har religionen spelat stor roll hos människorna – de behövde den eftersom de kände sig små och oförmögna själva, medan vissa nuförtiden har låtit vetenskapen ta över samma roll – utan att begripa den bättre men ändå. När kristendomen skapades var det påtagligt hur frenetiska försök gjordes för att bevisa hur mycket bättre den var än judendomen – man till och med flyttade helgdagen från lördag till söndag. Och ända sen dess, och även idag, har judehat predikats i kyrkorna, ”Judarna, Kristusmördarna.” Att Jesus inte har visat det minsta intresse av att konvertera trots lång betänketid har irriterat de kristna sedan dess. Och nu har, till råga på allt, The DaVinci Code kommit.Läs boken, den är bättre än filmen.






Inga kommentarer: