När jag har något att säga säjer jag det här, om jag inte säger det någon annanstans. Politik, mera om Asien än om Västvärlden eftersom jag ofta känner mej mindre främmande där. Sometimes English, sometimes Swedish depending on what kind of keyboard and my state of mind.

2006-06-17

"Apartheid i Israel" - har du hört det?

Här ska du få lite detaljer, därefter kan du själv bedöma om Israel är den som bör anklagas. Som vi vet är detta uttryck vad vi har blivit matade med av vänstern sedan Sydafrika uppfann ordet och det tillämpades där från 1948 till början av 90-talet. Sökning i Googles på apartheid ”South Africa” ger 7.5 miljoner hits medan apartheid Israel ger 3.8 miljoner hits. Det är i högsta grad ett modeord i vänsterhjärnor.

Parentes – detta om vänsterhjärnor/hjärtan tycks vara en evig sanning som dagens bibelöversättare har försökt eliminera. Se Predikaren 10:2 i en 150 år gammal Bibel och du ska finna:

Ty dens visas hjerta är på hans högra hand; men dens galnas hjerta är på hans vänstra.”

Israel är förvisso inte perfekt – just nu hålles 200 sudaneser, flyktingar från Darfur, fängslade efter det att de först har flytt Sudan, därefter Egypten. http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1150191582022&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

Det är lätt att förstå Israels rädsla för att en gång släppa in 200 när 200.000.000 står och väntar på att komma från Afrika, men Israel, stort som halva Sverige befolkningsmässigt och på en yta ungefär som Småland, har trots allt anledning för sin oro. Dessa 200 är ”snälla och svarta muslimer” - vilket innebär att arabättlingarna i Sudan, också muslimer men med aningen ljusare skinn, har slagit ihjäl några miljoner av dom, och gjort några hundra tusen till slavar, vilket förekommer i stora delar av den muslimska världen. Men vänstern anklagar dom inte för apartheid förstås. Och inte för mycket annat heller. Inte ens FN gör något radikalt.Den svenska regeringen, som har skyfflat enorma mängder pengar över palestinierna så de kan köpa vapen att döda judar med, har inte gjort några insatser i Darfur som man kan jämföra.

(OK, OK, regeringen Olmert gör sammalunda – se http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3263652,00.html – som berättar att vapen han har gett till Abbas sida redan använts för att döda judar med.)

Så – dessa muslimer av icke-arabiskt ursprung kom först till Egypten för att söka skydd. Vad hände? De förklarar, i intervjuer, att när de väl kom till Egypten upplevde de rasism i högsta grad, människor på gatorna ropade öknamn efter dom, där ”chokolad” antagligen var ett av de vänligare. De kallades ”slavar” öppet och anhölls ofta av polisen. Efter det att den egyptiska polisen dödat minst 27 av dem, flydde de vidare till Israel. Varför? ”Eftersom araberna är fiender till oss och fiender till Israel så hoppades vi att Israel skulle vara våra vänner.” Läs artikeln!

Där finns mer att läsa för ”Israel Apartheid!”-skrikarna. Läs gärna (efter tips från Daniel Pipes) http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2089-2189789,00.html från den 21 maj, som berättar om hur muslimska slavjägare fångar pakistanska – kristna - barn. En tioårig pojke fångades in av en turbanklädd skäggig man från en organisation associerad med Al Quaeda, bedövades och placerades med 19 andra pojkar i ett mörkt rum i ett extremmuslimskt område för att senare säljas som hushållsslavar eller för sexuellt bruk av andra muslimer. Att det är en gammal muslimsk tradition kan studeras på http://lexicorient.com/e.o/devsirme.htm

Daniel Pipes har på http://www.danielpipes.org/blog/123 en artikel från 2003 som talar om en saudiarabisk religiös ledare som förordar att slaveri görs lagligt igen. Som Pipes skriver:

”För 500 år sedan var kristna, judar och muslimer överens om att slaveri var lagligt men att betala ränta på pengar var det inte. Efter långa bittra diskussioner ändrade sig de kristna och judarna.”

Mera på http://www.frontpagemag.com/Articles/ReadArticle.asp?ID=4686 , http://www.gnxp.com/blog/2005/08/slaves-by-grace-of-god.php och http://www.christianaction.org.za/articles_ca/2004-4-TheScourgeofSlavery.htm

Som sammanfattning: slaveri kan betraktas som extrem apartheid och de som hojtar något om Israel och apartheid är antingen okunniga eller antisemiter.




Inga kommentarer: