När jag har något att säga säjer jag det här, om jag inte säger det någon annanstans. Politik, mera om Asien än om Västvärlden eftersom jag ofta känner mej mindre främmande där. Sometimes English, sometimes Swedish depending on what kind of keyboard and my state of mind.

2006-05-04

Nyheter

Abbas och Hamas' premiärminister Haniyeh försöker samsas, men det är mycket svårt. http://www.jpost.com/servlet/Satellite?c=JPArticle&cid=1145961274145&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
Dessutom vill höga Hamaschefer utanför de palestinska områdena vara med och bestämma.

Vad Hamas egentligen vill såsom politiker har ingen någon aning om (vad de för övrigt vill är definierat i deras stadgar, http://www.library.cornell.edu/colldev/mideast/hamas.htm ) - när man läser vad Haniyeh säger:

Haniyeh declared that he would not agree to receive his salary until all 140,000 civil servants were paid.
"My government won't succumb to the pressure and we won't make any political concessions," he said.

- så undrar man om han förväntar sig ett ingripande från Allah, något alternativ tycks inte finnas. Ingenstans har man hört att de har bett om ett lån för att bygga upp ett samhälle, enbart allmosor för att fylla magarna och köpa vapen - Fatah anklagar dem i artikeln för att just ha handlat vapen för en kvarts miljon dollars, något de själva avvisar. Men de måste ju ha fått vapnen från någonstans.



Inga kommentarer: