När jag har något att säga säjer jag det här, om jag inte säger det någon annanstans. Politik, mera om Asien än om Västvärlden eftersom jag ofta känner mej mindre främmande där. Sometimes English, sometimes Swedish depending on what kind of keyboard and my state of mind.

2006-05-05

Nyheter 5-6 maj

Jag har aldrig blivit besviken på Debka, även om de ofta nämner nyheter de är ensamma om - eller som först långt senare dyker upp i ljuset. Jag kan inte påminna mej att någonsin ha sett något som därefter har visat sig helt felaktigt.

I dagens upplaga på http://www.debka.org skriver de bl.a.:
Sudans president Bashir har accepterat att gömma undan material relaterat till kärnvapenproduktion åt Iran. Precis som Syrien gjorde det åt Irak innan USA marscherade in. Israel tog vackra bilder på hur tunga transportfordon gick från Irak till Libanon och Bekaadalen.

*****

I Israel ska premiärminister Olmert upprepa vad han gjorde för tre månader sedan - sända stora mängder polis och soldater för att slänga ut några judar han hatar. Den gången sändes poliser med klubbor för att misshandla och evakuera några hus - och Olmert motsatte sig starkt utredningen som därefter skedde i Knesset. Nu upprepar han exakt samma sak mot tre familjer som har flyttat in i ett gammalt hus i Hebron, som de köpt, som fram till nu enbart varit ett upplag för sopor under en längre tid.

Att tiotusentals araber bor i olagliga bostäder i Jerusalem är han ointresserad av. Tyvärr är Högsta Domstolen genompolitiserad i Israel, och står till 99% vid Kadimas sida.

http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=50082
http://www.israelnn.com/news.php3?id=102900
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1145961275237&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

*****

Europa har förändrat sin policy gentemot Israel det senaste året, blivit både mer moralisk och realistisk. De helt orealistiska summorna som palestinierna (Palestinian Authority, PA) fått till skänks under en lång tid, har stoppats, och länkarna till korruptionen undersökts, om än motvilligt. Det lär inte vara helt okänt för den stora massan längre, att Arafat stack undan enorma summor.

Europa har även börjat ta Israels säkerhetsproblem på allvar efter massterrorism i Madrid och London,

I gengäld har Israel låtit EU få medverka i fler beslut.

Så varför fortsätter EU att supporta ett stort antal radikala grupper, NGOs, som enbart har som agenda att demonisera Israel?

http://www.ejpress.org/article/7961
http://www.ngo-monitor.org/

Inga kommentarer: