När jag har något att säga säjer jag det här, om jag inte säger det någon annanstans. Politik, mera om Asien än om Västvärlden eftersom jag ofta känner mej mindre främmande där. Sometimes English, sometimes Swedish depending on what kind of keyboard and my state of mind.

2006-05-11

Nyheter 11 maj

Araberna på de palestinska områdena har ingen olja, och skyller på Israel.....
http://news.yahoo.com/s/ap/20060510/ap_on_re_mi_ea/israel_palestinians;_ylt=AhVopenHB6aJ8OWQCp_F7e8HcggF;_ylu=X3oDMTBjMHVqMTQ4BHNlYwN5bnN1YmNhdA--

Däremot har Hamas råd att köpa blanka vapen för en kvarts miljon dollars till en ny privatarmé,
http://www.debka.org/headline.php?hid=2404 och fick just dumpa 500 kg sprängämnen i havet, http://news.yahoo.com/s/ap/20060509/ap_on_re_mi_ea/israel_tnt_smuggling_1 när Israel höll på att komma på dom, samtidigt som TT idag nämner att en Hamasledare uppmanat andra araber att sända dem vapen, soldater och pengar - inte mat eller olja.

Kom ihåg att en väsentlig del av den "humanitära krisen" är ej utbetalda löner - bl.a. till de totalt överdimensionerade "säkerhetsstyrkorna", d.v.s. många av de som planerar och utför morduppdrag mot Israel.

Samtidigt undrar man om den egentliga bakgrunden till alla svenska försök att närma sig Hamas. Sveriges import av en Hamasterrorist till EU så han fritt kan cirkulera på tiggarstråt med gråtmilda ögon och historier om humanitär kris - att söka på Hamas bland svenska nyheter ger inte direkt känslan att Sverige säger absolut nej till terror så länge det enbart är emot judar. Man minns den gamla "skämt"dialogen mellan bin Ladin och Arafat: "bin Ladin: varför blir du inbjuden till all världens regeringar medan alla hatar mej?" Arafat svarade "därför att jag enbart dödar judar, kära du". Nåt ligger det i det.

Inga kommentarer: