När jag har något att säga säjer jag det här, om jag inte säger det någon annanstans. Politik, mera om Asien än om Västvärlden eftersom jag ofta känner mej mindre främmande där. Sometimes English, sometimes Swedish depending on what kind of keyboard and my state of mind.

2006-09-06

Nyheter

Nasrallah har rekommenderat Olmert att stanna kvar som israels ledare. Önskvärd reklam eller klarsynthet?

* * *

England, Italien, Spanien, Portugal och Tyskland har förenat sina ansträngningar att begränsa Israels möjlighet att försvara sig.

* * *

FN glänser i klarsynthet. KoffikAnnan har utropat att Israel måste sluta stoppa Hizbollah från att skaffa sig vapen. Att Säkerhetsrådets Resolution 1706 hela tiden talar om att denna tillförsel måste stoppas, men att ingen annan gör det, räknas inte. 1706 säger också att de kidnappade israeliska soldaterna ovillkorligen ska lämnas tillbaka, men KoffikAnnan anser sig behöva medla i fallet trots allt??? Han, med alla foton i pressen om hur han skakar tass med Nasrallah, är inte den lämpliga. Israel har dessutom knappt motsvarande fångar, däremot en libanes som illegalt tog sej in i Israel, krossade skallen på en liten flicka och avlivade hennes far - är det jämförbart? Men det är klart - Olmert har på sistone deklarerat att en israel är ungefär lika mycket värt som 800 araber, så . . . . .

UNIFIL, som inte har upptäckt och rapporterat en enda av de bortåt 15.000 raketer och missiler som Hizbollah har införskaffat, är tyvärr som en stor fet padda som kan göra exakt vad de vill - när de hjälpte Hizbollah år 2000 att tillfångata och döda israeler, inte har det någonsin ordentligt utretts.

* * *

Inga kommentarer: